Cadillac CTS The mid-sized sedan that has grown the popularity of the Cadillac brand with it's low price and sleek styling

2011 CTSV problem

  #1  
Old 03-30-2012, 10:05 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default 2011 CTSV problem

Hello all. I am hoping I can get some assistance from you expert V owners. I own a 2011 CTSV Coupe. Just 12K miles on her.

No mods, everything is factory.

The car has been towed to the dealer 3 times now. Symptoms are, engine light comes on, traction control light comes on, vehicle sputters/wont go or goes very slowly and sometimes has trouble even starting.

Cadillac dealer changed spark plug wires, fuel pump and fuel pump control module all with no luck at fixing the problem.

Dealer says diagnostic is throwing codes 171 and 174.

Has anyone experienced something similiar or can someone give me some advice because the dealer is back to the drawing board?
 
  #2  
Old 03-30-2012, 11:00 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default Update from dealer

UPDATE from dealer:

They are replacing the wiring harness that connects to the fuel pump, draining the fuel and adding 92 octane and replacing the fuel pump again. .


Well see what happens this time..
 
  #3  
Old 03-30-2012, 12:18 PM
Join Date: Jun 2010
Posts: 210
Default

Originally Posted by miller_v View Post
UPDATE from dealer:

They are replacing the wiring harness that connects to the fuel pump, draining the fuel and adding 92 octane and replacing the fuel pump again. .


Well see what happens this time..
I hope these steps that the technicians are taking will get this resolved for you.

Michelle, Cadillac Customer Service
 
  #4  
Old 03-30-2012, 03:16 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Mar 2012
Posts: 3
Default

Originally Posted by Cadillac Customer Service View Post
I hope these steps that the technicians are taking will get this resolved for you.

Michelle, Cadillac Customer Service
Thanks! I hope so too.

Would you happen to have any suggestions as to the cause or have you seen these symptoms before?
 
  #5  
Old 04-02-2012, 09:13 AM
Join Date: Jun 2010
Posts: 210
Default

Originally Posted by miller_v View Post
Thanks! I hope so too.

Would you happen to have any suggestions as to the cause or have you seen these symptoms before?

These questions would be better turned to the attention of your technician. Since I am not a technician in any shape or form, I do not have access to the information as to the cause or symptoms. I apologize for this inconvenience.

Michelle, Cadillac Customer Service
 
  #6  
Old 04-30-2012, 12:39 AM
Junior Member
Join Date: Apr 2012
Posts: 1
Default Coupe problem

We had that same problem with a 2 day old 2012 CTS V Wagon. It was a throttle position sensor. Apparently many CTS V's are having this problem. They replaced ours and no problems since.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mrmotel6
Cadillac CTS
9
10-18-2006 04:54 PM
puppy33
Cadillac CTS
0
09-25-2005 09:37 AM
Lou05ctsV
General Tech
0
12-27-2004 03:03 AM
JRCTSV
Cadillac CTS
2
10-21-2004 01:39 PM
JRCTSV
Member Introduction
0
10-11-2004 01:10 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2011 CTSV problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.