01 Seville sls speed sensor not getting a signal - Cadillac Forum - Enthusiast forums for Cadillac Owners

Transmission Tech
Sponsored by:
Sponsored by:

01 Seville sls speed sensor not getting a signal

  #1  
Old 06-03-2014, 04:04 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default 01 Seville sls speed sensor not getting a signal

Hey I'm new here ! I just bought an 01 seville sls with 105k miles. The car runs great but I have been having trouble with my transmission. The car had a code for the input speed sensor. I replaced both the ISS , VSS and VSS connector but the speedometer is still unresponsive and the car is still shifting slightly later then it should. The car isn't throwing any codes now, but there is no signal to the VSS. I was told that the computer may be going bad ? I'd really apreciate any help or information
 
  #2  
Old 06-03-2014, 08:17 PM
slowroll's Avatar
Tech Certified Members
Join Date: Oct 2007
Location: in the mitten
Posts: 3,152
Default

Need a scanner for this one. It could be cluster also need to see what pcm is seeing. No P codes normally mean computer getting data IPC codes? any U codes? any mods including non oem radio?
 
  #3  
Old 06-10-2014, 03:37 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default

Sorry for the late response! Everything is stock on the car, i had it scanned and the only code that shows up was a pcm code "p0502" . I noticed that after driving the car around the block a few times, it would shift from park to reverse and from reverse to drive noticeably hard but Once you clear the P0502 code from the OBD it would stop until drive again. I'm questioning if there is a problem with the VSS wiring or is the computer just not sending a strong signal ?
 
  #4  
Old 06-14-2014, 11:20 PM
slowroll's Avatar
Tech Certified Members
Join Date: Oct 2007
Location: in the mitten
Posts: 3,152
Default

On some occasions wear can occur effecting right output shaft. The output shaft will move too far away from VSS for a strong signal. What kind of vehicle speed reading did you get when car driven with scanner?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
65lowdeville
Automatic Transmissions
1
10-23-2013 11:00 PM
chriseisenbraun9
General Tech
10
09-19-2013 10:07 PM
fabes
General Tech
2
04-04-2010 03:38 PM
Tesla Cab Montage
Cadillac SRX
0
02-18-2009 03:17 AM
sr_ryan1
General Tech
2
08-08-2006 05:34 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 01 Seville sls speed sensor not getting a signal


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.