Cadillac STS The newest installation of the performance sedan from Cadillac, having replaced the Seville

95 STS...Slow out of the hole.

  #1  
Old 11-01-2006, 03:56 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default 95 STS...Slow out of the hole.

I bought a 95 STS two days ago.On the test drive car it ran great,she churped the tires in first(alot) and even second gear and ran strong out of the hole!!!Now after I bought the car it will only pick up good at around 40 MPH.under that she wont rev strong.I figure i sucked up bad gas or something but I have now clue.I want my baby to run strong out of the hole again!!!Please help me out if you think you know whats up with my caddy?
 
  #2  
Old 11-04-2006, 02:12 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

Can anybody shed some light on my problem that I am having?
 
  #3  
Old 11-04-2006, 10:33 PM
Super Moderator
Join Date: Jun 2006
Posts: 507
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

can you tell if the car is starting out in 1st gear?
If you have a traction control problem it defaults to 2nd gear starts, very sdluggisdh til 40.

 
  #4  
Old 11-04-2006, 10:35 PM
Super Moderator
Join Date: Jun 2006
Posts: 507
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

sorry for the misspel.
my little girl is tring to give me a headlock while im typing[sm=bounceybounce.gif]
 
  #5  
Old 11-05-2006, 08:09 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

Thanks for the info man!!!Even thought I manualy put the car into first gear it will still start off in second if the traction control is not working,because I tried that and she still rolls slow off the line?
 
  #6  
Old 11-05-2006, 08:15 PM
Super Moderator
Join Date: Jun 2006
Posts: 507
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

You need to fix the traction control problem.
It will start in second and be "slow off the line" even if you put the shifter in low.
 
  #7  
Old 11-05-2006, 11:39 PM
Thread Starter
Join Date: Oct 2006
Posts: 28
Default RE: 95 STS...Slow out of the hole.

I just found out from a post on the caddy edge site that the problem is my wheel speed sensor.They say if the traction control is not working and your abs light is on at the same time that it is a wheel speed sensor problem...And I just bought the car a week ago and I believe when the mechanic did the rear pads that he might of damaged or forgot to plug it back in or something.The car ran so sweet before and after it didn't so I think I got her figured out!!!Thanks to my fellow caddy owners!!!!!!!!
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
stomper
Off Topic
6
02-16-2008 08:43 AM
etaylor
Cadillac Deville
3
01-20-2008 11:13 PM
Cadillac Kid
Cadillac STS
0
11-03-2006 08:18 PM
jaycough
Private For Sale/Trade Classifieds
1
10-14-2006 11:38 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 95 STS...Slow out of the hole.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.