Ignition ON, Fuel Pumps Continues Running

  #1  
Old 02-11-2013, 10:39 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 8
Default Ignition ON, Fuel Pumps Continues Running

Normally upon starting, the fuel pump shuts down after two seconds in ignition ON mode...then you crank and start engine...pumps turns ON again. Well, my pump does not shut OFF upon initialization...it keeps running...forever!

What controls this and how is it fixed? New computer and relay for fuel pump had no effect.

Frank
 
  #2  
Old 02-11-2013, 10:42 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 8
Default Btw...

1983, 4.1

Frank
 
  #3  
Old 02-12-2013, 03:32 PM
Senior Member
Join Date: Aug 2010
Posts: 214
Default Fuel Pump

Could be the contacts in the fuel pump relay stuck in the closed position, pull out the relay and tap it against some thing and then put it back in to see if that helps.
 
  #4  
Old 02-12-2013, 04:21 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 8
Default Fuel Pump Relay

I tried switching out two relays...swapped them, really. Still continued to pump. One of the relays is new.

Frank
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
brecskel
General Tech
0
05-20-2014 03:52 PM
peace707
Cadillac STS
2
12-07-2006 02:05 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Ignition ON, Fuel Pumps Continues Running


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.